Coronavirus

Du kan bruge DM’s digitale vejledning eller kontakte os, hvis du har spørgsmål til, hvordan virussen påvirker dit arbejdsliv.

Gå til sidens indhold

Lønregulering

På offentlige arbejdspladser tager såvel basisløn som tillæg udgangspunkt i et grundbeløb, som reguleres på aftalte tidspunkter (typisk 1. april og 1. oktober) i henhold til de reguleringsprocenter som er aftalt ved de centrale overenskomstforhandlinger i det offentlige.

I staten beregnes reguleringsprocenten af et grundbeløb pr. 31. marts 2012.

Reguleringsberegner

Du kan bruge reguleringsprocentberegneren til at omregne løn og tillæg du har fået oplyst i grundbeløb til nutidskroner. Du kan også anvende beregneren til at tjekke om du har fået din løn korrekt reguleret på de aftalte reguleringstidspunkter.

Hvad er lønregulering?

Ved de centrale overenskomstforhandlinger aftales hver gang hvordan de offentligt ansattes lønninger skal stige – det kan ske som stigninger i centralt aftalte tillæg, som stigninger i de forskellige løntrinsbeløb og som generelle lønstigninger til alle offentligt ansatte. Derudover kan der lokalt aftales individuelle tillæg.

Reguleringerne foregår ud fra et grundbeløbsniveau og parterne aftaler ved forhandlingerne, hvornår i overenskomstperioden reguleringerne skal gøres op og udmøntes.

Reguleringsprocenter

Se udviklingen i reguleringsprocenterne på det statslige område.

Læs mere