Gå til sidens indhold

Attraktive vilkår for ledere

  • DM mener, at attraktive karrieremuligheder og vilkår, herunder attraktiv løn for ledere på alle niveauer, er afgørende for at tiltrække dygtige ledere til de offentlige arbejdspladser, og en forudsætning for at den offentlige sektor kan løse opgaverne kvalificeret.

Det er til gavn for både arbejdsmarkedet, lederne selv og deres medarbejdere, at en ledelseskarriere både er attraktivt og per definition inkluderer en høj grad af faglig og social dygtiggørelse for ledere på alle niveauer og i alle brancher. For DM er det en fordel, at vi organiserer både ledere og medarbejdere, for det er en fælles interesse at sikre, at arbejdspladserne er så godt ledet som mulig, og at samarbejdet mellem ledere og medarbejdere er præget af tillid. Derfor skal de offentlige overenskomster også gerne afspejle, at gode ledere er afgørende for at sikre attraktive arbejdspladser på langt sigt.

Oplæg til drøftelse

Hvordan sikrer vi, at de offentlige arbejdspladser har attraktive karrieremuligheder og vilkår, herunder attraktiv løn for ledere på alle niveauer, og hvordan kan ledelsesfagligheden styrkes?