Coronavirus

Du kan bruge DM’s digitale vejledning eller kontakte os, hvis du har spørgsmål til, hvordan virussen påvirker dit arbejdsliv.

Gå til sidens indhold

Hjemmearbejde

Få svar på de mest stillede spørgsmål om hjemmearbejde.

Guide til hjemmearbejde

Læs ni råd til at arbejde hjemmefra.

Læs guiden

Hvordan skal jeg forholde mig til GDPR-reglerne, når jeg arbejder hjemmefra?

Du skal følge de retningslinjer, din arbejdsgiver har udstedt om behandling af persondataoplysninger i dit arbejde. Du skal, når du arbejder hjemme, iagttage de samme forsigtighedsregler.

Fx skal du sørge for, at der er lås på din pc, sådan at det – i dit hjem – kun er dig, der har adgang til de ting, der ligger på din computer. Ligeledes skal du sørge for, at fysiske dokumenter opbevares på en forsvarlig måde, så de ikke er eksponeret for andre end dig selv, og data ikke risikerer at blive stjålet eller slettet. Er der følsomme oplysninger i dokumenterne, skal de altid låses inde, når du ikke bruger dem. Tager du print eller en notesbog med hjem, skal du låse det inde i din skrivebordsskuffe eller i et skab.

Må jeg arbejde fra mit sommerhus?

At du arbejder hjemmefra, betyder ikke, at du nødvendigvis skal være derhjemme. Det mest afgørende er, at du er på arbejde og til disposition for din arbejdsgiver inden for normal tjenestetid. Spørgsmålet om, hvad der er en rimelig aktions tid, såfremt du skulle blive bedt om at møde på arbejde, må vurderes i forhold til, hvor lang tid du under normale omstændigheder vil være om at tage dig på arbejde, såfremt du blev tilkaldt.

Vi har længe været i en usædvanlig situation, hvor vi har udvist fleksibilitet og imødekommenhed for at få tingene til at hænge sammen. Det kan fx være at man tager op i sit sommerhus for at få lys og luft omkring sig og for at nedbringe smitterisiko.
Med forbehold for, at du ikke har særlige funktioner i din stilling, hvor aktionstiden er essentiel, og at dit sekundære opholdssted har de samme muligheder for at arbejde hjemmefra, så er DM’s holdning følgende: Hvis en sådan disposition skulle betyde, at arbejdsgiver må tåle en forlænget aktionstid på 1-2 timer, vurderer vi, at det hører ind under det samfundssind, som vi alle er blevet opfordret til at udvise.

Vi anbefaler, at du kontakter din tillidsrepræsentant, som kan tage det op internt, så der kan komme en ensartet retningslinje omkring det på hele arbejdspladsen.

Hold dig opdateret

Følg med på coronasmitte.dk, hvor relevante myndigheder løbende opdaterer på udviklingen.

Læs mere

Kontakt DM

Kontakt DM, hvis du har spørgsmål til hjemmearbejde i forbindelse med coronavirussen.

Kontakt DM