Coronavirus

Du kan bruge DM’s digitale vejledning eller kontakte os, hvis du har spørgsmål til, hvordan virussen påvirker dit arbejdsliv.

Gå til sidens indhold

Ekstra SU-lån til de studerende

Hjælpepakken til erhvervslivet kommer også landets studerende til gavn ved at give mulighed for optagelse af ekstra SU-lån som kompensation for mistede indtægter fra studiejobs.

Jeg er studerende og har mistet min indtægt fra mit studiejob, fordi jeg ingen vagter har. Hvad gør jeg?

Du har mulighed for at låne op til to gange SU-lån til og med august ud over de normale SU og SU-lånemuligheder.

De ekstra lånemuligheder svarer til op til 6.388 kroner pr. måned. Det betyder, at du i alt kan låne op til 9.582 kroner om måneden.

Et SU-slutlån, som ydes til studerende, der er blevet forsinket på deres uddannelse og dermed ikke kan få SU, kan nu udvides fra 8.241 kroner til 14.602 kroner om måneden.

Du skal søge om det ekstra SU-lån på samme måde og samme sted, hvor du normalt søger om SU-lån. Når der er åbent for at ansøge, bliver det meldt ud på
su.dk.

Hvornår skal det ekstraordinære SU-lån betales tilbage?

De ekstraordinære muligheder for at låne to gange SU-lån til og med august måned skal tilbagebetales nøjagtig som det almindelige SU-lån. SU-lån skal altså først påbegynde tilbagebetaling 1. januar et år efter endt uddannelse. Det vil betyde, at de, der bliver færdige til sommer/juni, skal påbegynde tilbagebetaling 1. januar 2022.

Læs mere om de øgede lånemuligheder på grund af mistet studiejob under COVID-19

Kontakt DM

Hvis du har bekymringer i forhold til coronasmitten og hvordan du skal forholde dig som studerende, kan du kontakte DM.

Kontakt DM

Hold dig opdateret

Følg med på coronasmitte.dk, hvor relevante myndigheder løbende opdaterer på udviklingen.

Læs mere