Coronavirus

Du kan bruge DM’s digitale vejledning eller kontakte os, hvis du har spørgsmål til, hvordan virussen påvirker dit arbejdsliv.

Gå til sidens indhold

Løn og ansættelse for musikterapeuter

Her finder du informationer om løn og ansættelse for musikterapeuter. Du kan også læse mere om vigtigheden af DMTF's arbejde.

Musikterapeuter ansættes i henhold til gældende overenskomster og indgåede aftaler mellem Dansk Magisterforening og arbejdsgiver, eller honorarlønnes ved privat praksis.

Grundlønnen for en fastansat musikterapeut ligger på løntrin 4. Derudover modtager en del musikterapeuter forskellige kvalifikations- eller funktionstillæg.

En spørgeskemaundersøgelse blandt DMTF's medlemmer i december 2011 viste en tendens til, at de fleste musikterapeuter har én større fast ansættelse og en eller flere freelance-opgaver ved siden af.

Der er desuden sjældent mere end én musikterapeut tilknyttet en arbejdsplads, hvilket gør at behovet for faglig sparring og kollegial supervision er stort. DMTF er i høj grad også grundlagt med det formål at dække nogle af de behov for faglig udveksling og støtte, som vores medlemmer kan have.