Gå til sidens indhold

DM NATUR & KULTUR 2018

Her finder du alle udgivelserne af DM NATUR & KULTUR fra 2018.
 • DM Natur & Kultur december 2018

  I dette nummer hører vi røster i den debat, der er opstået omkring ansættelsen af den nye rigsarkivar. Vi ser på finanslovens 'kulturpakke', der ifølge en professor har et stærkt nationalt præg. Der er erfaringer og tips om fundraising, som er blevet en stadig vigtigere del af museumsarbejdet, og endelig er der forsigtig optimisme omkring GDPR-lovgivningens betydning for arkiverne.

  Læs mere
 • Oktober 2018

  Dette nummer handler om udvikling af en ny bevillingsmodel i det store forskningsprogram ”Vores Museum”. Vi hører også om et samarbejde mellem Tycho Brahe Planetarium og to universitetsforskere, der betød, at udstillingen ”Made in Space” sprængte rammerne og gav nye kunder i butikken. Derudover handler det om prekarisering på kulturområdet og om Statens Serum Institut, hvor der er optimisme at spore.

  Læs mere
 • September 2018

  Dette nummer handler om regeringens finanslovsudspil og pakken af ekstra bevillinger på kulturområdet, som nogle vurderer som tegn på mere politisk styring af, hvad institutionerne bruger deres penge på. Vi hører også om Flygtningemuseet i Oksbøl – en drøm, der nu nærmer sig at blive virkelig – og om en varm og tør sommer, der har lagt ekstra til danskeres store vejr-interesse.

  Læs mere
 • Juni 2018

  Dette nummer handler om, hvordan man lokalt sikrer, at det nye overenskomstresultat kommer alle til gode. Vi ser også på konsekvenserne af EU’s persondataforordning på arkiver og museer, samt på museernes store fokus på publikum, der giver høje besøgstal, men måske har andre omkostninger.

  Læs mere
 • Maj 2018

  Dette nummer handler om stillingsstruktur.

  Læs mere
 • Marts 2018

  Dette nummer handler om organisering. Temaet er en fortsættelse fra forrige nummer.

  Læs mere
 • Februar 2018

  Dette nummer handler om organisering. Temaet fortsætter i næste nummer.

  Læs mere