Coronavirus

Du kan bruge DM’s digitale vejledning eller kontakte os, hvis du har spørgsmål til, hvordan virussen påvirker dit arbejdsliv.

Gå til sidens indhold

DM NATUR & KULTUR juni 2019

I dette nummer af Natur & Kultur hører vi om den økonomiske kabale, som den kommende regering skal løse på kulturområdet. Spørgsmålet er, om der både kan blive råd til at sløjfe omprioriteringsbidraget og til at fastholde den ’kulturpakke’ med særbevillinger, som blå blok vedtog i Finanslov 2019. To artikler handler om udfordringen med at få udenlandske akademikere til at melde sig i fagforening. Vi møder glaciolog Ruth Mottram, der slet ikke kendte til fagforeningernes rolle i Danmark, og vi hører en DM-konsulent fortælle, hvordan man prøver at få flere medlemmer blandt udlændinge. Endelig skal vi høre mere om den kommende vidensportal, der har fået navnet lex.dk.
 • Finansiel kultur-kabale efter valget

  Valgkampsløfter har så godt som sikret, at omprioriteringsbidraget for kulturen forsvinder fra næste år. Men det skaber et nyt, uafklaret spørgsmål: hvad med den blå finanslovs kulturpakke, som er finansieret af besparelserne? SF vil ikke garantere, at alle beholder deres bevillinger.

  Læs mere
 • "Dagpenge – jeg anede ikke, hvad det ord betød"

  Efter et års arbejde i Danmark havde glaciolog Ruth Mottram stadig ikke hørt om a-kasse og dagpenge, og der skulle gå yderligere 8 år, før hun meldte sig i en fagforening. Udenlandske kolleger ved ofte meget lidt om den danske model, fortæller hun.

  Læs mere
 • Udenlandske kolleger er svære at organisere

  Fagforeninger som DM har en særlig udfordring med at få akademikere fra andre lande til at melde sig ind. En arbejdsgruppe skal se på, om der findes nogle veje til bedre organisering af de udenlandske kolleger.

  Læs mere
 • Lex-samarbejde skal give endnu mere ordbogs-trafik

  Formanden for Det Danske Sprog- og Litteraturselskab tror på, at den nye, fælles opslagsportal lex.dk vil gøre de digitale ordbøger endnu mere brugt og dermed synlige over for de politikere, der skal sikre økonomien.

  Læs mere
 • Kort nyt

  Kort nyt fra området

  Læs mere