Coronavirus

Du kan bruge DM’s digitale vejledning eller kontakte os, hvis du har spørgsmål til, hvordan virussen påvirker dit arbejdsliv.

Gå til sidens indhold

DM NATUR & KULTUR september 2019

Dette nummer af Natur & Kultur tager i høj grad udgangspunkt i det afholdte Kulturmødet Mors, hvor vi især fulgte den nye kulturminister Joy Mogensen for at få et indtryk af hende som person, hendes forhold til kultur og naturligvis, hvilken kulturpolitik vi kan forvente af en socialdemokratisk regering. Hovedhistorien handler dog om den gæld, flere kulturinstitutioner har til Feriefonden – en sag politikerne har været ualmindeligt længe om at løse, selv om den truer med at koste museerne livet.
 • Bombe under museer ulmer stadig

  Stadig ingen afklaring på sagen om millionlån, Feriefonden i sin tid ydede til danske museer, som nu forfalder til betaling. ”Det vil betyde lukning”, siger berørt museumsdirektør. Politiker anklager den tidligere regering for nøl.

  Læs mere
 • S’ nye kulturpolitik: Kultur skal være nyttig og understøtte velfærden

  Kulturen skal være en løftestang for bedre velfærd, lød det fra Joy Mogensen på Kulturmødet på Mors. God strategi for at tale kulturen op i regeringen, vurderer museumsdirektør.

  Læs mere
 • Kulturministeren på tæt hold

  Joy Mogensen blev læsehest, fordi hun som barn havde leddegigt, og fik sit ”museumsgennembrud” i Kongernes Jelling. På Kulturmødet på Mors åbnede den nye kulturminister op for de mere personlige sider.

  Læs mere
 • Museer drukner i kulturarv

  At smide ud er blevet en næsten lige så vigtig opgave for museerne som at samle ind. ”Vi har nok skubbet noget foran os”, erkender museumsdirektør. Men øvelsen er svær. For det, der kasseres i dag, kan vise sig at være interessant i morgen.

  Læs mere
 • Kort nyt

  Kort nyt fra området.

  Læs mere